Varmepumper – det miljørigtige og besparende alternativ

27 december 2018
Astrid Pedersen
Varmepumper – det miljørigtige og besparende alternativ

Måske har du hørt eller læst om de smarte og energieffektive varmepumper i bolig magasiner eller på de online medier, men aldrig rigtig overvejet, om en varmepumpe kunne være noget for dig. Dette kan imidlertid sagtens være . For uanset om varmesystemet i din bolig er baseret på vand eller elektricitet, er der store penge at spare ved at skifte fyret eller de dyre elpaneler ud med en varmepumpe.

Moderne varmepumper er nemlig langt mere effektive i deres udnyttelse af energien, end et gammelt fyr eller en elovn. Og bor du i et hus, er der intet i vejen for, at du kan erstatte et dyrt, ineffektivt varmesystem med en langt billigere varmepumpe, som har en langt højere udnyttelse af energien og derfor på én og samme tid er både miljøvenlig og økonomisk.

Luft til vand og luft til luft varmepumper – hvad er forskellen?

Hvis din bolig er udstyret med et varme distributions system, som er baseret på vandledninger, kan du med fordel skifte det gamle olie- eller gas fyr ud med en luft til vand varmepumpe. Således kan du nemlig bevare dit eksisterende varmefordelings system – men i stedet for det dyre og vedligeholdelses krævende fyr til at varme vandet op, har du nu en moderne og energieffektiv varmepumpe, som kan opvarme såvel forbrugsvand som det vand, der cirkulerer i radiatorer og gulvvarme net.

Er du der imod i besiddelse af et hus med elvarme, er der rigtig mange penge at spare med en luft til luft varmepumpe. Denne type varmepumpe ikke alene opvarmer din bolig langt hurtigere og mere effektivt end de gamle elpaneler – den filtrerer også luften, renser den for partikler fra røg og støv, og sørger dermed for et sundere og renere indeklima.

Du kan se et stort udvalg af varmepumper, og finde din nye varmepumpe i top kvalitet på gramenergi.dk

Flere Nyheder