Sådan kan du renovere dit soveværelse

17 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Dit soveværelse er et vigtigt rum i din bolig. Det er her du sover hver nat og tilbringer en masse tid, enten med en god bog, tv-serie eller i selskab af din mand, kone eller kæreste. Hvis du gerne vil i gang med at renovere dit soveværelse, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil hjælpe dig med nogle gode tips til, hvordan du får skabt et hyggeligt soveværelse. 

 

 

 

1. Maling på væggene

Hvad du vælger af farver på din væg i dit soveværelse kan faktisk have en overraskende effekt på din nattesøvn. Du skal gerne vågne op til farver, der kan give dig god energi, men samtidigt også kan berolige din krop og hoved, når du skal sove om aftenen. Forhør dig hos din lokale malerforretning om hvilke farver, der fungerer bedst i et soveværelse. Du kan også finde forskellige farvekoder og undersøge hvilke farver, som du kan lide. 

 

2. Funktionelle døre

Hvis du bor i en lille lejlighed og derfor har minimal plads, så bør du overveje at få installeret funktionelle døre i forbindelse med dit renovationsprojekt. Der er mange, der får skydedøre, så det ikke optager så meget af pladsen i rummet. Hvis dit soveværelse er lille, kan du også overveje at få lavet franske døre. Det kan åbne op ud til stuen, så rummet ikke føles så småt. Og så kan det lukkes til, når der er gæster på besøg. 

 

3. Det rette indretning

Den måde du vælger at indrette dit soveværelse på, har stor betydning for din overordnet sindstilstand. Du skal gerne kunne finde ro og glæde ved at opholde dig i dit soveværelse. Det kan du gøre ret simpelt med plakater, der kan have motiverende skrift på sig eller planter, der kan fryde dit øje. Det vil give dig mere overskud i hverdagen. Du kan finde små ting, der kan pynte pænt på soveværelset. Det kan være billeder af dine kære eller gardiner, der kan give et farvespil med malingen på væggen. Du kan f.eks. også hyre en indretningsarkitekt til at hjælpe dig med at kreere et komfortabelt soveværelse til dig.  

Flere Nyheder