Hvor ofte skal et køkken males?

09 februar 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Køkkenet er selvfølgelig et af de rum i boligen, der bliver brugt mest. Det er typisk i brug flere gange om dagen. Derfor er det også et af de rum, der bliver slidt allermest på. Det gælder selvfølgelig også for malingen på væggene. Derfor vil det kun være naturligt, at du er interesseret i at finde ud af, hvor ofte du skal have malet køkkenet. 

I følge malerhornbaek.dk skal du male dit køkken hvert fjerde til femte år. Malerhornbaek.dk er et firma med stor erfaring på området, og du kan derfor roligt stole på, at det er rigtigt, hvad de siger. 

Det er ikke kun for syns skyld, at du skal sørge for at male dit køkken med jævne mellemrum. Du bør også male det for at beskytte væggene mod snavs, mados og damp. Det er der jo masser af i køkkenet, og hvis malingen ikke er ordentligt dækkende, kan det i værste fald skade væggene. 

maler hornbæk

Hvad påvirker hvor ofte køkkenet skal males?

Der er flere forskellige ting, der påvirker, hvor ofte du skal male dit køkken. En af de vigtigste er dog, hvilken glans af maling du har brugt. Det bedste er at bruge maling med en glans mellem 10 og 25, da den både er modstandsdygtig og nem at rengøre. Det er jo lige præcis det, som du har brug for i et køkken. 

Hvis du sørger for at gøre regelmæssigt rent ude i køkkenet, kan du også udskyde, hvor ofte der skal males. Du bør derfor regelmæssigt vaske vægge og lofter over for den snavs og mados, der sætter sig på dem. Dermed kan du forlænge malingens levetid. 

Det kan lyde som et stort arbejde at gøre vægge og lofter rene, men det er faktisk ikke så svært. Du starter med at støve af med en støvekost, derefter tørrer du over med en svamp med lunkent vand og grundrens, inden du til sidst tørrer vandet af med en tør klud. 

Flere Nyheder