Hvis man opgiver at klippe ens græskant

26 juli 2020
Anders Lundtang Hansen

Mange haveejere kender nok det med, at man er glad for, at man endelig har fået en større maskine til at klippe ens græs, så det går lidt hurtigere, end da man manuelt skulle skubbe sådan en plæneklipper.

Nu har man måske en elektrisk plæneklipper, man skubber rundt, eller man har en robotplæneklipper, der kan passe sig selv og slå græsset for en, eller det bliver ens afslappende holdepunkt efter arbejde, når man sætter sig op på en havetraktor for at slå alle de mange græsplæner.

Men så opdager man også ofte bagefter, at selvom man var meget omhyggelig med at komme omkring i alle hjørner, eller man sende robotplæneklipperen ud i randområderne af ens haveareal mange gange, så endte man alligevel med at have en græskant ved kanten, som ikke blev klippet ordentligt ned.

Og man er SÅ træt efter at have slået græsset i første omgang, at man ikke orker at skulle hen og slå det efter igen – og siden man ikke havde heldet med sig i første omgang, så bliver det nok ikke bedre af at prøve igen.

Så tænker nogle mennesker, at på et tidspunkt bliver græsset nok så langt, at det lægger sig ned, så man kan slå det næste gang.

Den mulighed kan da også foreligge lidt, men hvis det er en have, der ligger ud til vejen, eller hvor andre kan se den, så vil det virkelig se sløset ud.

Forståeligt nok gider de færreste at skulle slå græsset to gange efter hinanden, men en løsning kan være, at man bliver to mennesker om opgaven.

Så kan den ene slå græsset groft først, hvorefter en anden person går områderne efter med en kantklipper, så græsset bliver skåret godt nok ned.

Man skal jo ikke ligefrem ud med en lineal og håndsaks her, for på afstand vil det stadig ende med at se flot ud.

Flere Nyheder