Hvad er egentlig forskellen på en havemand og en gartner?

27 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvad er egentlig forskellen på en havemand og en gartner?

Det er faktisk lidt svært at lave en skarp opdeling mellem det at være en havemand og så at være gartner.

Man kan på sin vis lidt sammenligne det med at sige, at man har en IT-ansvarlig, en web-integrator og en IT-supporter.

Ved man ikke bedre eller har forstand på, hvad en IT-afdeling i et firma laver, hvor store firmaer oftest har mange ansatte, mens mindre firmaer har færre ansat – medmindre virksomheden selvfølgelig i et samlet hele beskæftiger sig med IT – så tror man, at de alle laver det samme.

Har man ikke sit virke med denne del af virksomheden, så ved man måske ikke, hvad de forskellige instanser laver, og man råber bare efter den nærmeste, når der er problemer med ens computer eller andet.

Så kan den enkelte IT-kyndige tænke sit om, at den berørte medarbejder måske burde have taget fat i en specialist på det område, men samtidig har den IT-kyndige, der lige er dukket op, også erfaring med det givne problem og har tid til at hjælpe.

Sådan kan man lidt overføre det til en havemand og en gartner, for man kan sige, at de overordnet set begge instanser kan lave noget af det samme, men man kan så også specialisere sig.

Tag for eksempel en anlægsgartner. Det er sådan en gartnertype, der vil sørge for, hvordan en have skal komme til at se, laver en plan over det, indkøber tingene, ansætter folk til at hjælpe, hvis man ikke kan klare det selv og så videre.

Den gartner kan så netop hyre en havemand til at hjælpe med alt fra at plante blomster til at slå græsset, hvis det skulle blive nødvendigt.

Man kan således sige, at en havemand er en altmuligtperson, der kan mange ting med havearbejde, hvor det skulle blive nødvendigt.

De ved lidt om alt, men ikke nødvendigvis alt om nogle specifikke områder ved haven.

Er du stadig lidt forvirret? Så læs videre her: https://je-haveservice.dk/

Flere Nyheder