forskellige slags maling til facaden

08 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Facaden på dit hus er det første indtryk folk får, når de kommer for at besøge dig. Det kan være et stort arbejde at male huset udvendig, men bor du på Sjælland så tjek malerringsted.dk.

Facaden på huset ser du selv som det første, når du kommer hjem fra arbejde hver dag og det er også det, folk ser, så snart de kommer til dit hus. Det er rart og opmuntrende at komme hjem til et flot og velholdt hus, og det vil være en stor del af indtrykket hos fremmede, der kommer på besøg.

Inden du går i gang med at male facaden eller sætter en maler i gang med opgaven skal du være sikker på, at du har valgt den rette type af maling. En ting er farven, og det er jo i høj grad en smagssag. Men der findes forskellige typer af maling, der egner sig mere eller mindre godt til din facade. Her kan du få hjælp af en fagmand.

Flere forskellige muligheder når der skal vælges maling til facaden

Hvis der er tale om en pudset facade er det meget vigtigt, at du får valgt en maling, der er så diffusionsåben som muligt. At malingen er diffusionsåben betyder, at den lader fugt passere ud igennem overfladen. I modsat fald vild fugten blive kapslet inde og ophobes – det ender med at malingen skaller af og eventuelt får du skader på selve væggen.

maler ringsted

Er det en ubehandlet overflade, så som en vandskuret mur, puds eller bar beton er silikatmaling en velegnet maling. Silikatmaling giver et resultat, der ligner en kalkning, men det smitter ikke af på samme måde som kalk. Og i modsætning til kalk, så behøver du ikke at påføre silikatmaling hvert år. Den er langt mere langtidsholdbar, men den er også dyrere.

Sørg for altid at rense facaden godt op inden der skal maling på.

Flere Nyheder