Find inspiration til hjemmets farver

09 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Der er mange steder at finde inspiration, når du skal vælge farver til stuen eller andre rum i hjemmet. Når du har valgt de rette farver finder du en dygtig fagmand til at udføre arbejdet på https://malerhvidovre.dk/.

Måske har du brug for nye impulser i hjemme. Væggene skal males, men hvilken farve skal du vælge ? Mulighederne er helt bogstaveligt uendelige. Det er fascinerende at tænke på, at det vi opfatter som forskellige farver simpelthen er vores sanseapparats gengivelse i hjernen af lys med forskellige bælgelængde og brydning. Og der er masser af lys – infrarødt og ultraviolet – der ligger uden for det spektrum, som vore øjne er i stand til at opfange og videresende til hjernen. 

Inden for psykologien arbejder man med farvernes betydning for vores velbefindende og humør, og forskellige farver kan ligefrem have indflydelse på vores fysik. Grøn har en beroligende og dæmpende virkning på kroppen med nedsat blodtryk – det var måske værd at tænke på, når der skal vælges farve til væggene i soveværelset.

Lad dig inspirere af naturen eller af kirkerne

Den grønne farves beroligende virkning på den menneskelige organisme hænger måske sammen med, at det i hvert fald på vore breddegrader er den farver, der dominerer ude i naturen – der, hvor vi trods alt fremskridt ikke kan sige os fri for at stamme fra. Afdæmpede, støvede olivegrønne farver spås af flere indretningsbloggere til at blive en modefarve i den kommende tid på samme måde som andre naturfarver – de brune – har været det i den senere tid.

maler hvidovre

Inden for den danske folkekirke har farverne en ganske symbolsk betydning og anvendelse i forbindelse med specifikke højtider og perioder på året. Vi ved alle at sort er sorgens farve, der benyttes ved begravelser. Modsat står hvid for fest – og renhed – og den benyttes ved store festdage. Grøn markerer håb og vækst. 

Flere Nyheder