Få råd og vejledning til valg af den rigtige varmepumpe

06 november 2020
lotte_hindsberg
Få råd og vejledning til valg af den rigtige varmepumpe

Går du og overvejer at udskifte dit ældgamle oliefyr med en billigere og mere miljøvenlig løsning som f.eks. en varmepumpe, bør du starte med at kontakte en autoriseret installatør for at få råd og vejledning til, hvilken type varmepumpe du bør købe. Det anbefales ikke, at du selv køber en og installere den. Får du installeret den forkert, vil du ikke få den fulde udnyttelse.

For at få fuld udnyttelse af din varmepumpe vil din autoriserede installatør først gennemgå dit hus. Det kan være at han vil anbefale dig at du skal isolere først. Igen for at få mest ud af din nye varmepumpe og spare penge på din varmeregning. Du kan blandt andet få råd og vejledning her https://skorstens-ventilationsrens.dk/varmepumper/ til hvilken varmepumpe du bør vælge.

3 forskellige typer varmepumper

Grundlæggende findes der 3 forskellige typer af varmepumper. En som omdanner forskellen i jorden til varme, den anden bruger luften og vandet og den sidste luften. Den sidste er den mindst effektive og billigste. Den anbefales derfor også primært til sommerhuse og kolonihaver, som ikke har brug for at have varme på om vinteren men kun om for- og efteråret. Til det segment er den til gengæld fantastisk.

Den mest effektive og dyreste er jord varmepumpen. Det skyldes at der skal graves rør ned i hele haven. Har man ikke en stor have eller lyst til at få den gravet op er den tredje type luft til vand et glimrende alternativ. Den er lidt mindre effektiv, men koster også mindre. Den udnytter luftens varme i stedet for jordens. 

Det der går en varmepumpe så effektiv er at den producere mere end 3 kW for hvor kW den koster. Til sammenligning producere et oliefyr 1:1 kW. Det er årsagen til at du har betalt din varmepumpe indenfor 5-6 år og den har en forventet levetid på 15-20 år.

Flere Nyheder