Få gang i pillefyret med kvalitetstræpiller!

10 november 2020
Anne-mette_Hansen

Bruger du stokerfyr, pillefyr eller pillebrændeovn som opvarmningskilde i din bolig? Så ved du godt, hvad brændsel af god kvalitet betyder for dit varmeforbrug og vedligeholdelsen af dit fyr. Men hvordan finder du kvalitetstræpiller til fornuftige priser?

Træpiller til realistiske priser 

Hvordan finder du gode priser på dine træpiller? Det gør du ved at søge online. Der findes rigtig mange webshops, der forhandler træpiller til enten afhentning eller med levering til din adresse. Det er en rigtig nem måde at købe pillerne på.

Prøv f.eks. denne shop: https://www.braendselsgaarden.dk/traepiller-6-mm

Træpiller og kvalitet

Eftersom opvarmningskilder med træpiller som brændsel bliver mere og mere populært, er der mange, der forhandler træpillerne. Det betyder også, at priserne ofte bliver presset ned. Det du dog skal være opmærksom på, er:

* Pillernes kvalitet – er de f.eks. 6 mm eller 8 mm?

* Aske- og vandindhold – skal gerne være lavt

* Ensartede piller – giver bedre brændværdi

Er du lige begyndt at bruge pillefyr eller stokerfyr? Så tænker du nok – hvorfor ikke bare købe de billigste på markedet? Men pris er ikke altid lig med kvalitet. Og er kvaliteten i bund, er det bestemt ikke gode nyheder for dit fyr. 

Træpiller af ringe kvalitet giver ikke en god brændværdi, det bliver altså dyrere for dig på den lange bane. Og det forringer også dit fyrs levetid, og du skal vedligeholde det mere. De dårligere træpiller giver slagger på indersiden af fyret. Det har typisk noget at gøre med, at pillerne har et for højt askeindhold. 

Derfor skal du opvarme boligen med pillefyr

..pillebrændeovn eller stokerfyr. Der er mange gode grunde til at benytte en af disse opvarmningskilder. For det første er det en langt mere miljøvenlig løsning end f.eks. at have et oliefyr. Derudover koster det dig også en hel del mindre at indkøbe træpiller frem for olie til fyret.

Selvom det koster lidt at skifte oliefyret ud og investere i et træpillefyr, så er det tjent ind på den lange bane. 

Flere Nyheder