Få den rette hjæp til anskaffelse og opsætning af varmepumpe

04 marts 2020
Astrid Pedersen

I disse år har såvel myndigheder som medier øget fokus på klima og miljø. Særligt stilles der skarpt på de områder, inden for hvilke man som privat person kan bidrage til den grønne omstilling. Hvis du, i lighed med rigtig mange danskere, ønsker at reducere dit globale CO2 aftryk, kan du starte med at kigge på din bolig.

Bor du i eget hus, er der faktisk ret mange tiltag, du kan udføre for at opnå en mere klima og miljø venlig boform. De fleste af disse tiltag er tilmed berettiget til offentligt tilskud – og så kan du oven i købet spare penge i det lange løb! Det er ren win win for både dig og miljøet. Og dine børn og børnebørn vil takke dig for dit bidrag.

Hop med på den grønne bølge med en moderne varmepumpe

Foruden udskiftning og tætning af ruder i vinduer og døre, og efter isolering af husets ydermure, kan du overveje endnu et miljø rigtigt og klima venligt tiltag, nemlig anskaffelse af en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe.

Her kan du virkelig flytte nålen med hensyn til klima venlighed og økonomisk besparelse. En varmepumpe er nemlig langt mere energi effektiv end de konventionelle opvarmnings former så som fyr eller elradiator. Du står således til en besparelse på mindst 50% af dine nuværende udgifter til opvarmning af huset. Og da du kan opnå miljø tilskud til opsætning og installering af en varmepumpe, vil den have tjent sig selv ind i løbet af få måneder.

Hvilken slags varmepumpe skal jeg vælge?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal vælge en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, skal du kigge på din nuværende opvarmnings metode. En luft til luft varmepumpe erstatter fint elektrisk varme, hvor en luft til vand varmepumpe kan overtage fyrets job. Du kan læse mere om varmepumper i Løgstør, og få hjælp til indkøb af varmepumpe, på vhvvs.dk

Flere Nyheder