Er der problemer med mus i køkkenet?

06 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Der er en simpel grund til, at mus finder sig til rette i køkkenet og dets omgivelser: Det er her, maden gemmer sig.

Selvom man kan holde køkkenet nok så pænt på overfladen, så hjælper det jo ikke så meget, når man har mad i skabene, som de små dyr kan lugte på lang afstand, og som lokker dem til.

Nogle gange kan man også blive ramt af rotter, men i denne artikel vil vi holde os til mus for at holde fokus på ét område.

Det er især i landejendomme, at man finder mange mus, da de bor ude på markerne, og så når det begynder at blive koldt, så søger de ind til varmere omgivelser, som netop kan være dit hus, og så er det jo meget belejligt, at du ligger inde med mad – helt perfekt for dem!

Hvad skal jeg stille op med de mus?

Men som sådan er ingen bygninger skånede for mus, om man så bor øverst oppe i en etageejendom i indre by, for mus er snu og kan komme ind selv de mindste steder.

Nu har man gjort meget med hygiejnen og forholdene med, hvordan man lever og opbevarer mad, og det har da også gjort, at man har kommet dette museproblem en del til livs.

Men man slipper endnu ikke helt for det, og der er endda dem, der vælger at have mus som kæledyr. Dem om det.

Det letteste er at købe fælder, som man lægger ud med lokkemad, hvor man så afliver musene og smider dem ud.

Der er så dem, der finder det inhumant, hvorfor de vælger sådan en fælde, der fanger dem levende, hvorefter man kan slippe dem fri igen.

Men så er der det problem, at de kan søge ind til dig igen og formere sig.

Derfor er det bedst at slå dem ihjel.

Flere Nyheder