En algebehandling skal forstås korrekt

17 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Hvis man er miljøaktivist, og man læste sådan et skilt med, at man udfører algebehandling i Nykøbing Falster, så er der stor chance for, at man ville ende med at tro på, at der var tale om noget andet, end hvad der reelt er.

For der er ikke tale om, at man tager sig godt af de alger, der er ude i havet, men at man derimod forsøger at komme dem til livs, som besætter sig på ens tag og så videre, som man også betegner som alger.

Så hvis man er et naturmenneske, der går meget op i naturen og gerne vil gøre noget for miljøet omkring en og verden som helhed, så er der stor chance for, at man ville misforstå sådan en meddelelse.

Der er da helt bestemt nok nogle grupper, som vil tage sig af algerne ude i havet, men det er ikke dem, der er fokus på her.

Algebehandling skal gøre noget VED algerne ikke FOR algerne

For det er ikke fedt at få sådan en grim belægning af alger på blandt andet ens hustage med videre. Det ser sløset ud og ligner noget, der er misligholdt, og selvom det sådan set er levende organismer, så skal man se at komme af med dem, inden de breder sig eller sætter sig så godt fast, at de bliver svære at fjerne.

Man kan selv forsøge at fjerne dem, og nogle gange kan man gøre det med algerens, en højttrykspuler og andet, som man lige har i sit skur eller i garagen

Men hvis algerne har haft mulighed for at sætte sig godt fast, så skal der måske nogle skrappere midler i brug, som det mere er professionelle folk, der ligger inde med.

Så slipper man også for at skulle udfordre ens eventuelle højdeskræk, når man kan få andre til at gøre arbejdet for en.

Flere Nyheder