Anlægning af ny have – en komplet guide

05 december 2022
Anders Hansen

editorial

Når man skal anlægge en ny have, er det vigtigt at have styr på alle detaljerne. Hvor lang tid tager det? Hvad skal man bruge? Hvilke maskiner? Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte. I denne artikel guider vi dig igennem hele processen – fra idé til færdig have!

Det kan tage alt fra et par uger til flere måneder at anlægge en ny have, afhængigt af projektets størrelse. Før du går i gang, er det vigtigt at afgøre, hvilken slags have du ønsker – foretrækker du formelle landskabsarkitekturer eller noget mere naturligt? Du skal også tage hensyn til faktorer som jordtype, vandafledning og eksponering for sollys.

Når du har besluttet dig for et design, er det tid til at skaffe de nødvendige materialer og redskaber til arbejdet. I små haver kan det være tilstrækkeligt med grundlæggende håndværktøj som skovle og rive. Til større projekter kan du imidlertid få brug for motoriserede maskiner som f.eks. gravemaskiner eller gravemaskiner til at grave dybere grøfter og lægge vandingsrør. Derudover kan du få brug for materialer som f.eks. ler til at bygge mure og terrasser, kompost til at give muldjord, frø eller planter til udplantning og gødning til at hjælpe dem med at vokse.

nyanlæg af have

Endelig skal du gøre det hårde arbejde med at anlægge din have

Dette indebærer opgaver som at grave grøfter og udjævne jorden, lægge fundamenter og så frø eller plante unge planter. Efterhånden som projektet skrider fremad, er det vigtigt at tage sig af alle de vedligeholdelsesproblemer, der måtte opstå – f.eks. at sørge for regelmæssig vanding af nyplantede frøplanter eller at fjerne ukrudt.

Ved at følge disse trin og få styr på alle detaljerne kan du skabe en smuk ny have, som både familie og venner vil nyde! Med en smule planlægning og forberedelse på forhånd vil anlæg af have i Viborg blive en sjovere proces.

Flere Nyheder