Gardiner til alle hjem

27 maj 2021
Mette Nielsen

Gardiner er ikke bare gardiner, hvis du spørger en kender. Du kan købe mange billige gardiner i diverse butikker, men de passer sjældent perfekt til dine vinduer. Betyder det virkelig så meget, spørger du måske dig selv, og ja det betyder enormt meget for helhedsindtrykket af din bolig, at gardinerne passer til vinduerne.

Gardiner der slæber hen af gulvet, er lidt for korte eller ikke passer i siderne, kan ødelægge udtrykket i en bolig og dermed gøre gardinerne fuldstændig ubrugelige. Gardiner skal passe til deres vindue, eller ser det fjollet ud. Her er få men elementære regler, du skal følge, hvis du gerne vil ud og købe gardiner til dine vinduer.

Råd til valg af gardiner

Du skal først og fremmest tage mål af dine vinduer og beslutte hvordan og hvor på vinduet, de skal sættes op. Det er vigtigt, du har gjort dig den slags tanker, når du står ude i butikken og skal købe dine gardiner.

Når du står og kigger på dine gardiner, skal du minde dig selv om, at målene altså er gældene. Det kan ikke nytte noget, at du tænker, at fem centimeter i den brede side ikke betyder noget, for det gør det. Det vil se tosset ud.

Herefter skal du tænke over, hvilken slags gardiner du gerne vil have, hvordang materialet skal være og stoffet se ud. Her er det en rigtig god idé at kigge rundt i rummet og overveje, hvordan resten af din indretning er. Dit valg af gardiner skal helst passe til stilen på resten af din indretning, bor du med lyse nordiske elementer, skal du måske vælge hør gardiner.

Du skal tænke over det samme, når du vælger farve til din gardiner. Sørg for at det passer til dine andre møbler og hele den stemning, du forsøger at skabe i rummet. Hvis det lyder som en lidt stor mundfuld, så kan du heldigvis få en masse råd og vejledning hos professionelle.

Flere Nyheder