Få vejledning til valg af varmepumpe

10 februar 2021
lotte_hindsberg

Står du og skal have udskiftet dit traditionelle olie eller gasfyr, kan du med fordel overveje at skifte til en varmepumpe i stedet. En varmepumpe har tjent sig ind efter en 5-6 år og med en levetid på op til 20 år, er det en god forretning. Det skyldes at at en varmepumpe producere mere end 3 kW for hver kW de bruger, modsat et traditionel oliefyr, som kun producere 1 kW for hver kW den bruger.

Når du skal finde den rigtige varmepumpe, kan du med fordel få råd og vejledning af en autoriseret installatør. For at finde en autoriseret installatør, kan du f.eks. søge på varmepumpe i Maribo. Det er vigtigt at du finder en der har den nødvendige uddannelse.

Få den rigtige rådgivning

For at få mest muligt ud af din nye varmepumpe, er det en god ide at få rådgivning af en autoriseret installatør. Både i forhold til hvilken varmepumpe du skal vælge, men også i forhold til størrelse og hvor den skal sidde. Det er også vigtigt at vurdere om dit bolig skal isoleres før varmepumpen installeres. 

Der skal også søges om tilladelse hos kommunen. De nødvendige papir kan installatøren hjælpe med at få udfyldt. Det er også en god ide at give BRF Kredit besked om at i har ændret varmekilde.

I forhold til hvilken type varmepumpe du skal vælge, har din haves størrelse blandt andet betydning. Den mest effektive varmepumpe udleder energi via rør der er gravet ned i jorden. Hvis din have ikke er stor nok eller du ikke har lyst til at få gravet hele haven op, kan du i stedet vælge en vand til luft varmepumpe.

Har du et sommerhus eller kolonihavehus, kan du med fordel vælge den sidste type af varmepumper. Luft til luft. Den er perfekt til boliger, hvor man ikke opholder sig hele året, men kan forlænge sæsonen i ydremånederne. 

Flere Nyheder