3 gode råd til at tjekke dine træpiller

15 november 2019
admin

Træpiller blev for alvor populært tilbage i 90’erne. Der kunne flere se den gode værdi i at spare penge på varmeregningen, ved at udskifte sit olie eller gasfyr ud til fordel for et pillefyr. Et pillefyr varmer boligen op med træpiller. Træpiller er både en mere effektiv, prisbillig og miljøvenlig løsning, når du skal have varme i hjemmet eller sommerhuset. Træpiller består som udgangspunkt af sammenpressede træspånere og savsmuld. For at bevare det miljøvenlige billede benytter man oftest de rester, der opstår under den generelle træproduktion. Det betyder, at du kan få træpiller til en ret skarp pris. Men grund af den høje efterspørgsel og popularitet, har det også krævet en større produktion end forventet. Derfor har man også fældet træer i skoven, for at kunne producerer nok træpiller til forbrugerne. Det har dog resulteret i at man ikke har været så opmærksom på kvaliteten tilbage i tiden, hvorfor man blandt andet fandt smuld og slagger i ovnen. De fleste leverandører er dog opmærksom på kvaliteten i dag, men du kan i dette indlæg får tips og tricks til, hvordan du tjekker op på kvaliteten af dine træpiller.

Hvordan lugter din træpiller?

Træpiller er produceret af træ, derfor skal det naturligvis lufte og dufte af træ. Du kan derfor med fordel i første omgang bruge næsen til at dufte om det lugter af træ, eller du oplever at der er andre dufte i dine træpiller. Det gælder både før og mens de er i pillefyret. 

Hvordan ser dine træpiller ud?

Det er vigtigt, at dine træpiller har samme farve som træ. Det er nogle som kan være lysere eller en smule mørkere end normalt, men det kommer meget an på trætypen der er blevet anvendt. Typisk anvender man bøg, fyr eller gran. Hvis du ser farver som rød, grøn eller blå i dine træpiller er det et signal om at der er noget som der ikke bør være i.

Vi har gjort vores research og fundet produkter af høj kvalitet til skarpe priser. 

Flere Nyheder